הקעקועים מאז ומתמיד נתפסו כמנהג  פולחני בקרב תרבויות שבטיות.  לרוב הקעקוע סימל מעיין זכות מעבר  אצל נערים מתבגרים וקבלתם לחיק המבוגרים. תהליך הקעקוע הכואב אילץ את הנערים לגייס את כל אומץ הלב שלהם ,לעבור את התהליך המכאיב, ולהוכיח למבוגרים שהם ראויים להתקבל לחברת הגברים. גם נערות מתבגרות קועקעו, לרוב כסמל פוריות, ומוכנות לנישואין. תהליך הקעקוע עצמו מאד סמלי ויש בו הרבה סממנים פולחניים כגון דם (בתהליך המודרני נחסך אלמנט זה…) וכאב הבא לעורר את האלמנט הרוחני באדם דרכו הוא מתקשר אל עולם הרוח והאבות הקדמוניים.

קעקועים ככלל, ורגע הקעקוע בפרט נתפסים אצל רבים כחוויה רוחנית מיסטית. מבחינות רבות  “הפקרת” הגוף בידי אדם אחר, המקעקע, לצורך העניין  היא לא עניין של מה בכך ונדרש אמון ואינטימיות רבה בכדי להפוך את החוויה למושלמת. אין דבר אישי יותר מאשר להרשות לאדם אחר להשאיר בך סימן נצחי.

טאטו- פולחן הקעקועים

בתרבויות  שבטיות עתיקות כמו גם במודרניות לדם יש משמעות עמוקה ביותר, הוא נחשב כנוזל החיים ובעל מקום מרכזי  במנהגי הפולחן השונים. כאב הקעקוע עצמו הוא לא משהו נפרד מהחוויה, רוב האנשים לא מנסים להסתיר את כאבם ולא מוכנים לוותר עליו. קעקוע ללא כאב הוא לא קעקוע…

העולם המודרני המנוכר גורם לרבים למצוא משמעות בחייהם. להבדיל את עצמם מן הכלל ולשייך לקעקועים שלהם משמעות בין אם היא כללית או אישית. הגלובליזציה גרמה לכך שסמלים של תרבות מסוימת יכולים להיות מקועקעים בכל מקום בעולם גם על ידי אנשים הרחוקים מאד מאותה תרבות ושהיו רוצים לנכס להם את המשמעות הנגזרת מאותו הסמל.

הסמלים המקועקעים כבר אלפי שנים אוגדים בתוכם משמעויות דתיות, פולחניות  וקסומות. אנו חשופים למאות סמלים וסימנים על בסיס יומי שנראה כאילו אנו כבר לא שמים לב אליהם. בתקופות עתיקות יותר היו לסמלים ולסימנים כוחות חזקים מאד ולא הקלו ראש בכוחם. רבים היו מקעקעים על גופם במקומות מסוימים סמלים ספציפיים ששימשו אותם להגנה או ריפוי ממכאובים מסוימים.

גם בתקופתנו אין זה נדיר שאנשים מביעים רצון לקעקע סמלים או סימנים מסוימים שהם מאמינים כי הם יביאו להם מזל או רפואה. כוחו של המוח וכוחה של המחשבה הם עצומים, הרבה פעמים נראה שאכן ישנו שינוי לטובה במצב הרפואי/תודעתי של אדם שקעקע סימן שהוא מאמין שמטיב עימו.

אז מה הסימן שלכם?….