קעקוע גאנש  – האל בעל ראש הפיל הוא אחד האלים הפופולאריים ביותר בהודו. אל ההצלחה וההתגברות על מכשולים , גשמיים ורוחניים כאחד.  גנש הוא אלו של האדם הפשוט, ואכן כמעט בכל בית ניתן למצוא את דמותו שמשייכים לה גם את תפקיד שמירה והגנה על הבית.  הוא גם אחראי על החינוך והמסחר.  הוא יופיע בפוזות  שונות   יושב, עומד ואפילו רוקד. בידיו הוא יחזיק לרוב מחרוזת תפילה המסמלת את הרדיפה אחרי ידע ובידו השנייה גרזן כסמל לסילוק מכשולים והוא גם מזרז את האדם  שלא ינוח במסעו להשגת הארה רוחנית.  ישנן הרבה אגדות המסבירות כיצד הגיע גאנש ל”ענוד” ראש של פיל. אחת מספרת שגאנש בנם של שיבא ופרווטי היה חולה מאד בראשו ונזקק לטיפול, החיה הראשונה שעברה לפניהם היתה פיל ולא היתה להם ברירה אלא להחליף את ראש בנם החולה בראשו של הפיל והשאר היסטוריה….

קעקוע הנומן –  גאנש קוף בעל חזות אנושית. לרוב הוא יופיע כבעל פרווה לבנה. קעקוע הנומן מסמל מסירות ונאמנות לא רק של הלב אלא  מכל הבחינות. הוא נתפס כחכם ופיקח מאד. הוא שומר ומגן האלים. למתאגרפי האגרוף התאילנדי, קעקוע הנומן מקרין כח, סיבולת וזריזות.

קעקועים הודיים ופירושם

אגדה הודית טוענת כי הנומן בעצמו קיעקע כתובת קעקע על שכמו מכיוון שהוא סבל מכאבים בכתפו.

קעקוע קאלי –  קאלי היא אלה עוצמתית ביותר בתרבות ההודית ונחשבת כאלה החזקה ביותר.  היא מבעיתה ומאיימת ומסמלת בראש ובראשונה מוות והרס. היא אחד מהכוחות החשובים ביותר שכן ללא הרס אין התחלה של חיים חדשים. היא האמא הגדולה ומאיימת באופן בלתי פוסק על הסדר החברתי ובכך היא מסוכנת ביותר.

פרוש שמה הוא “זמן” מה שמרמז לנו שהזמן הוא הכוח האולטימטיבי על  פני כל צורות החיים, וכולנו אחרי הכל זמניים בעולם זה.

קעקוע אום/(OM) –  הסמל הדתי הנפוץ ביותר בעולם. הוא תמציות המציאות העולמית. הוא הסמל החזק ביותר המתאר את אדיקותו של הבודהיסט. בסימן זה 3 הברות  המסמלות את הצליל ממנו החל העולם כולו.  צליל המילה משמש במדיטציה כאמצעי להתחבר עם התת מודע  ולפרוט על נימי הנשמה.

מבחינה גרפית יש לאומ כמה פרושים האחד, בריאה-חיים-מוות, הפרוש השני הוא מצבי התודעה השונים של האדם על להארה המוחלטת המתוארת בנקודה העליונה.

קעקוע שיבא –  שיבא הוא השלישי בשלישיית האלים ההינדויים הכוללת גם את וישנו וברהמה. שלישיה זו מיקמת את העולם ואחראית על הבריאה,הקיום וההרס ביקום. למרות ששיבא נחשב כאל האחראי על ההרס, הוא מצטייר דווקא כאל הטוב אשר מטרתו היא הרס של כל הדברים הרעים. הדואליות הזו בתפקידו מבלבלת מערביים רבים.  הוא אחראי על מחזור החיים ושומר על האיזון העדין בהם.

קעקוע וישנו – וישנו הוא האל המקיים ומשמר החיים. הוא אל החמלה  ונערץ ע”י ההינדואים. קעקועים של וישנו  מסמלים הצלה וחמלה ומעניקים ללובש אותם חלק מתכונותיו של וישנו, ורבים מאמינים שכך  הם זוכים גם להגנתו.

קעקוע ברהמה – ברהמה הוא אל הבריאה. למרות תפקידו המרכזי ביקום מתוך אלפי המקדשים בהודו רק שלושה מוקדשים לו וזאת מכיוון שחטא. במאבקו לבסס את מעמדו כאל החזק ביותר מבין השלשה הכוללת גם את וישנו ושיבא הוא נקט בתכסיסים ושקרים רבים,הוא נתפס והוענש על ידם.  במקור היו לו חמישה ראשים אחד לכל כיוון הרוחות ועוד אחד הפונה לשמיים, הראש האחרון נכרת. בקעקועים תפקיד הבריאה מתקשר לתשוקה ולתאווה.